Lligams

Lligams

sábado, 23 de diciembre de 2017

Homenatge a Joan Mascaró amb la participació dels Missioners dels SS. Cors

El llegat d’en Joan Mascaró és digne de recordar. De fet sempre se l’ha tingut present en les diferents vessants: acadèmica, literària, artística, religiosa, oriental... La influencia de l’autor mallorquí no ha estat gens menyspreable. Ara bé, sí que han quedat en un cert oblit persones que estigueren molt relacionades amb ell i que poden aportar per acabar de construir el perfil de la seva personalitat.

Joan Mascaró nasqué el 8 de desembre de 1897 a Sta. Margalida.  El municipi del poble, la Conselleria de Cultura del govern i la Universitat de les Illes Balears s’han marcat com a objectiu que cada any acabat en set —tot coincidint amb l’any de naixement i mort del nostre home— es duguin a terme activitats per fer conèixer l’obra d’en Mascaró.


Enguany hi assistí també el P. Joan March , el qual tingué una conferencia en la qual exposà els molts gratificants records que tenia de l’autor. També expressà que, tot i no haver viscut gaires anys a Sta. Margalida, sempre s’hi ha sentit molt vinculat I ha seguit les inquietuds culturals que brollaven del poble. De fet, és l’autor de la historia de Sta. Margalida.

Acompanyaren el P, Joan els Missioners dels SS. Cors, PP.. Josep Amengual, Hippolite Voka i Gabriel Seguí. Aquest darrer prengué la paraula per tal de dir unes paraules en homenatge al personatge focus de totes les iniciatives.

El diari ARA va publicar un plec de pàgines ben valuoses nomenat “Especial Joan Mascaró i Fornés”. Un dels articles, el de na Margalida Mateu, relata els moments i motius més interessants de la relació del P. Joan amb el seu amic i mestre Mascaró. Per cert, el P. Joan ha publicat un llibre titulat “cartes d’un Mestre a un amic” que recull tot un seguit d’iniciatives epistolars del gran literat i entès en religions de l’Índia.

Dissabte, dia 16 de desembre tingué lloc l’homenatge a Sta. Margalida, amb la participació d’un bon nombre d’autors interessats en l’obra del savi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Convertir pàgina en PDF